TERUG NAAR OVERZICHT

27-08-2020

Van stagiair tot after sales engineer, Robin vertelt

Manouk van Tintelen

Robin vertelt hoe hij van stagiair doorgroeide tot after sales engineer bij Lagersmit. Van bijbaan naast zijn opleiding tot afstuderen en een werkweek van 40 uur, een proces op zich!

 

In 2015 ben ik gestart met de opleiding Werktuigbouwkunde aan de Hogeschool Rotterdam. Na enkele bijbaantjes te hebben versleten, vond ik dat het tijd werd om in het tweede jaar van mijn HBO op zoek te gaan naar een baan binnen mijn vakgebied. Via een connectie kwam ik al vrij snel bij Lagersmit terecht. Hier kon ik 1 dag per week aan de slag als Junior Engineer. Een fantastische bijbaan waar ik veel leerde binnen mijn vakgebied en het bedrijfsleven, mét daarnaast de flexibliteit van een echte bijbaan. Ik voelde me meer dan welkom en kwam in vakantieperiodes graag extra werken. Als Junior Engineer had ik verschillende werkzaamheden, onder andere lip seal analyses en ondersteunend tekenwerk voor de engineering afdeling.

Aan de slag!

Toen mijn studie richting het einde liep en ik op zoek was naar een afstudeeropdracht, was ik meer dan welkom om mijn scriptie te schrijven bij Lagersmit. Begin 2019 ben ik gestart als afstudeerstagiair op de afdeling engineering. Hier deed ik onderzoek naar het beste ontwerp voor een olie circulatie systeem voor schroefaskokers en lagers. Doordat ik al bekend was met Lagersmit en zij met mij, voelde ik me vanaf minuut één op mijn gemak bij Lagersmit. Collega’s namen mij mee naar gave projecten en mijn hulp werd met open armen ontvangen. Geen enkel moment voelde ik me eigenlijk een echte stagiair, maar juist iemand binnen Lagersmit met mijn eigen expertise.


Ik was nog niet klaar met mijn afstudeeropdracht en onderling werd er eigenlijk al vaak gezegd; "je hoeft Lagersmit niet te verlaten, we gaan kijken waar je interesses liggen." Door de eerdere projecten die ik heb mee mogen draaien tijdens mijn afstudeerstage kwam ik erachter dat ik het stukje after sales heel erg leuk vind. Het oplossen van problemen en adequaat schakelen met verschillende afdelingen en klanten is iets waar mijn hart sneller van gaat kloppen. Samen met mijn leidinggevende zijn we tot de conclusie gekomen dat de functie After Sales Engineer dan ook voor mij was weggelegd. In mei mocht ik met veel plezier mijn contract tekenen en kon ik, aansluitend na mijn stage, in juli starten bij Lagersmit. Dit keer voor een 40-urige werkweek.

Waarom Lagersmit?

Ik hou van diversiteit en uitdaging. Binnen mijn functie als After Sales Engineer zijn er verschillende problemen die ik met veel plezier mag verhelpen. Als Junior Engineer had ik natuurlijk al enige ervaring, wat achteraf goed van pas kwam binnen deze functie. Ik was altijd al een beetje op zoek naar een ‘geen dag hetzelfde’ baan gecombineerd met een beetje gezonde stress, dat heb ik precies gevonden in mijn huidige functie. De overgang van stagiair naar After Sales Engineer verliep dan ook heel soepel, niks van gemerkt! Naar elkaar toe kunnen lopen wanneer je vragen hebt of er onduidelijkheden zijn, bevalt me goed. Werken bij Lagersmit binnen een informele sfeer is heel prettig!

 

Ben je ook op zoek naar een uitdagende stageplek met doorgroei mogelijkheden? Neem contact op via hr@lagersmit.com of bekijk onze vacatures!

Deel dit artikel op:

General phone number